Takım tezgâhı üretim, imalat, bakım, onarım, tamir gibi çeşitli faaliyetler gerçekleştiren ticarî işletmelerin ve bireysel kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tasarlanır. Metal kutu profillerden ve çelik saclardan üretilerek sağlam ve dayanıklı çalışma platformu meydana getirir. Gelişmiş fonksiyonel tasarımı sayesinde iş aletlerini, makineleri, ekipmanları ve irili ufaklı parçalardan oluşan malzemelerin, faaliyet alanında bulundurulmasını sağlar. Dolaplı, çekmeceli, raflı, avadanlıklı, düz tezgâhlı, aydınlatma sistemli, prizli stilleriyle işlevsel ve kullanışlı performans alanları yaratan takım tezgâhı seçenekleri, faaliyet gereksinimlerine cevap veren özellikleri bir araya getirir. 

İşletmelerde ve bireysel alanlarda faaliyet platformu olarak ihtiyaç duyulan takım tezgâhı türlerinin kullanım amacından alanlarına, modellerinden özelliklerine, avantajlarından ölçülerine ve fiyat seçeneklerine kadar birçok detayı içeriğimizden öğrenebilirsiniz. 

Takım Tezgâhı Nedir?

Takım tezgâhı; fonksiyonel özelliklerle donatılarak gelişmiş nitelikli, güvenli ve organize işçilik alanları yaratan takım ve alet panolu metal masalara verilen isimdir.   

Takım Tezgâhı Ne İşe Yarar?

Çelik takım tezgâhı, başta metal olmak üzere, çok çeşitli özellikte ve sertlikte malzemelerin işlenmesine imkân sunar. Torna, delme, freze, cilalama, taşlama, kesme, yüzey işleme, diş açma gibi faaliyetleri gerçekleştirmenin yanı sıra iş ekipmanların tasniflenmesine ve saklanmasına yarar. Ayrıca tamirat, bakım, onarım, montaj, imalat ve üretim alanındaki faaliyetlerin, sorunsuz şekilde yapılmasını sağlar.    

Takım Tezgâhı Nerelerde Kullanılır?

Otomotiv sanayinden elektronik sektörüne, tamirhanelerden teknik servislere, üretim endüstrisinden imalathanelere, eğitim kurumlarından fabrikalara, garajlardan hobi atölyelerine, askeriyeden havacılık ve uzay merkezlerine kadar pek çok alanda takım tezgâhı kullanılır.

Takım Tezgahı Modelleri

İş sahalarının nitelikli sanayi ekipmanı ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilen takım tezgâhı modelleri, farklı kombinasyonlar eşliğinde projelerin gerekliliklerine uyum sağlar. Çalışma sahalarındaki işçilik uygulamalarına elverişli koşullar yaratarak faaliyetleri kolaylaştırır ve hızlandırır. 

İşletmelerin imalat, hizmet, üretim gibi değişen çalışma süreçlerine kaliteli, güvenilir, sağlam ve işlevsel çözümler üreterek sıklıkla tercih edilen takım tezgâhı modelleri şunlardır:  

Çekmeceli Dolapsız Takım Tezgâhı

İki tarafında ya da tek yanında çekmeceleri bulunan dolapsız tasarımlar, hafif sanayi işletmelerinin, bireysel kullanıcıların, küçük ölçekli imalathane ve atölyelerin ihtiyacını karşılar. Kullanışlı çekmece bölümleri, irili ufaklı alet, edevat, malzeme türleri ile lokma ve alyan takımları için ideal saklama alanları yaratır.

Dolaplı & Çekmeceli Tam Dolu Takım Tezgâhı

Endüstriyel çalışma mekânlarının faaliyet yükü dikkate alınarak tasarlanan metal takım tezgahı hem dolaplı hem de çekmeceli depolama alanlarına sahiptir. Faaliyet yoğunluğunda gereksinim duyulan ekipmanlar, makineler ve aletler için tasnif imkânı sunarak yeterli genişlikte muhafazalı alanlar yaratır.  

Çekmeceli & Dolaplı & Avadanlıklı Takım Tezgâhı

Çok amaçlı faaliyetlere elverişli nitelikte üretilen takım tezgâhı modellerinde çekmece, dolap ve avadanlık bölümleri bulunur. Bu sayede hem hacimli malzemelerin ve gereçlerin hem de küçük parçaların depolanması için uygun alanlar meydana getirir.    

Çekmeceli & Dolaplı & Takım Arabası Bölmeli Takım Tezgâhı

Çalışanların faaliyetini pratikleştiren bir diğer çelik takım tezgâhı tasarımı ise çekmeceli, dolaplı ve takım arabası yerleştirmeye elverişli bölmesi olan modellerdir. Çelik tablalı fonksiyonel iş platformu, nitelikli depolama alanları, geniş tasnifleme panosu, ilave aksesuarları gibi özelliklerin yanı sıra takım araba bölmesi sayesinde muntazam bir çalışma alanı meydana getirir.   

Takım Tezgahı Özellikleri Nelerdir?

Sert, kesici, delici, çizici pek çok malzemenin işlenmesinde kullanılan takım tezgâhı çeşitlerinin üretiminde öncelikli olan kaliteli malzeme tercihidir. Ürünlerin sağlam yapıya sahip olması için soğuk haddelemeli ve çelik alaşımlı DKP sac malzemeler ile metal kutu profiller kullanılır. Bu sayede kullanıcı beklentilerine maksimum seviyede cevap veren uzun ömürlü modeller imal edilir.

Kullanım alanlarına ve ihtiyaçlara elverişli tasarım detayları ile hazırlanan metal takım tezgâhı seçenekleri, elektrostatik toz boya tekniğiyle boyanır. Mukavemetli bir yapıya kavuşan metal masaların dayanım ömrü uzar. Tozdan ve nemden etkilenmeyen ürünler, paslanmaya, çizilmeye ve deformasyona karşı dirençli hale gelir.   

Ağır sanayi iş kollarına ve endüstri sektöründeki faaliyet yoğunluğuna kaldıracak kapasiteye sahip takım tezgâhı modellerinin üretiminde, 40 x 40 profiller, 18 mm kalınlığında MDF malzemeler ve 2 mm kalınlığında galvaniz sac tablalar kullanılır. 

Çalışma sahalarının koşullarına ileri standartlarda cevap veren takım tezgâhları, özel aydınlatma aksesuarları, prizler ve kilit sistemleri sayesinde konforlu hem de güvenli hale gelir. Karanlık ya da loş ortamlarda faaliyetlerin kolayca yapılması için LED aydınlatma teknolojisi mevcuttur. Merkezi kilit mekanizması sayesinde tüm çekmece ve dolap gözlerinin kilitlenmesi mümkündür.

Takım Tezgahı Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Ticarî ya da özel faaliyetlerin gerçekleşmesine imkân takım tezgâhı modelleri sayesinde birçok uygulamanın elverişli koşullarda ve ortamda yapılması mümkündür. Küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin çalışmalarını destekleyen ürünlerin sağladığı önemli avantajlar şunlardır:     

  • Geniş Uygulama Alanı: Takım tezgâhı endüstriyel, elektrik, elektronik, medikal, eğitim, tamir ve montaj servisleri gibi sektörlerdeki faaliyetlerde geniş kullanım alanına sahiptir.
  • Üretkenlik Artışı: Metal takım tezgâhı birden fazla uygulama gerektiren çoklu işlemlerin, tek bir ortamda ve aynı anda yapılmasına imkân vererek üretkenliği artırır.  
  • Yüksek Verimlilik: Sağladığı nitelikli malzeme ve enerji kullanımı sayesinde atık miktarını minimize ederek maliyeti düşürür.
  • Zaman Tasarrufu: İşlevsellikleri ve kullanım alanları değişen aletleri ulaşılabilir yapan ürünler, iş akışını hızlandırarak faaliyet sürecinin verimliliğini artırır.
  • Esneklik ve Çeşitlilik: Çeşitli araç tutucular ile iş aletlerinin yerleştirilmesine olanak tanıyan takım tezgâhı ayarlanabilirlik ve değiştirilebilirlik opsiyonu gelişmiş bir ortam yaratır.  
  • Yenilik ve Gelişme: Gelişen teknolojiye kolayca adapte olan çelik takım tezgâhı tasarımları, sistematik uygulamalara izin vererek işleme yöntemlerini ve sürecini iyileştirir. 

Takım Tezgahı Ölçüleri Nelerdir?

Takım tezgâhı ölçüleri, işlevsel tasarımlı ürünlerin kullanım amacına ve faaliyet mekânının koşullarına uygun özelliklerde geliştirilir. Sağlam ve dayanıklı yapısıyla çalışmaları pratikleştiren modellerin, ihtiyaca ve talebe uygun boyutlarda üretilmesi olanaklıdır.

Takım tezgâhı ölçüleri şöyledir: 

  • Çalışma Tezgâhı 1 Metre (Y/G/D): 190 x 100 x 70 cm’dir.
  • Çalışma Tezgâhı1.5 Metre (Y/G/D): 190 x 150 x 70 cm’dir.
  • Çalışma Tezgâhı 2 Metre (Y/G/D): 190 x 200 x 70 cm’dir.

Takım Tezgahı Fiyatları

Geniş yelpazede sunulan takım tezgâhı fiyatları, tasarım ve üretim faktörlerine bağlıdır. Fonksiyonelliği destekleyen özellikler, ilave aksesuarlar ve boyutlar ürünlerin maliyetini etkiler. Çelik eşya sektöründe kaliteden taviz vermeyen standartların uygulayıcısı Kavi Metal, profesyonel faaliyetleri ve müşteri merkeziyetçi yaklaşımları ile işletmenize özel çözümler üretir.

Sanayi ekipmanları yelpazesinin genişliği ile kullanıcıların beklentilerini karşılayan Kavi Metal’in tasarladığı ve ürettiği çelik takım tezgâhı modelleri arasından etkili seçimler yapabilirsiniz. İş ortamınızı yenilikçi, sağlam ve fonksiyonel özellikli çalışma tezgâhları ile donatarak çalışma ekibinizi kaliteli ürün deneyimi ile tanıştırabilirsiniz.

Zengin ürün seçkisiyle iş dünyasının faaliyetlerini destekleyen Kavi Metal’in ayrıcalıklarını değerlendirerek ihtiyacınıza uygun takım tezgâhı modelini sipariş verebilir, satın alma, güvenli ödeme ve hızlı teslimat avantajlarından yararlanabilirsiniz.