Ticari ortamlarda ve kişisel mekanlarda kullanılan pek çok malzemeyi depolamak için üretilen malzeme dolabı hem çalışanların hem de bireysel faaliyetlerle uğraşanların yaşamını kolaylaştırır. Nitelikli depolama alanları fonksiyonel ve güvenli bir ortam yaratır. Kompakt tasarımlarıyla faaliyet ortamlarına önemli katkı sağlayan metal malzeme dolabı türleri çelik saklama ve istifleme üniteleridir. Endüstriyel, kimyasal, hırdavat, bakım onarım ve tamirat gibi çeşitli malzemelerin yanı sıra yangın ekipmanlarının muhafaza edildiği metal dolap modelleridir.
Malzeme yoğunluğu ve çeşitliliği fazla olan iş yerlerinde sıklıkla tercih edilen malzeme dolabı ile ilgili bilgilerin tamamını, içeriğimizin detaylarından edinebilirsiniz.
Malzeme Dolabı Nedir?
Malzeme dolabı; başta iş yerleri olmak üzere faaliyet, aktivite, sosyal ve yaşam alanlarının birçok bölümünde ihtiyaç duyulan işlevsel donanımlı, sağlam ve korunaklı organize depolama birimlerine verilen isimdir.
Malzeme Dolabı Ne İşe Yarar?
Çeşitli faaliyet ortamlarda yer alan malzeme, eşya, kimyasal, ekipman, ilaç, alet, makine, gereç, hırdavat ve ticari eşya gibi depolanması gereken tüm ürünler malzeme dolabı içerisine yerleştirilir.
Malzeme Dolabı Nerelerde Kullanılır?
Birbirinden modern ve gelişmiş özelliklere sahip metal malzeme dolabı tasarımları; endüstriyel tesis, hastane, okul, ofis, laboratuvar, perakende mağazası, tamirhane, ticarethane, okul, garaj, ofis, ev gibi yerlerde kullanılır.
Malzeme Dolabı Modelleri
Malzeme dolabı modelleri, faaliyet ihtiyaçlarına ve ortamlarına elverişli özelliklerde üretilir. Panolu malzeme askılıkları, yük taşıma potansiyeli gelişmiş sağlam raflar, organize alanlar yaratan metal çekmeceler ile plastik avadanlık kutuları, ürünlerin işlevsel formunu destekleyen unsurlar arasındadır.
Faaliyet sahalarını muntazam görünüme kavuşturarak her türlü malzemenin elverişli şartlarda depolanmasına imkânı sunan malzeme dolabı türleri şunlardır:
Metal Kimyasal Malzeme Dolabı
Kimyasal malzeme bulunduran tüm sektörlerin ihtiyacına cevap verir. Üretilen ya da kullanılan malzemelerin güvenli bir ortamda muhafaza edilmesi için tasarlanır. Havalandırma panjurları sayesinde nitelikli depolama sağlar. İdeal genişlikteki raf aralıkları ve farklı büyüklükteki bölmeleri ise kimyasal malzemelerin, belirli bir düzen içerisinde yerleştirilmesine imkan verir.
Metal Yangın Malzeme Dolabı
Yangın söndürme tüpü ve diğer malzemelerin korunaklı biçimde saklanmasına olanak tanıyan malzeme dolabı türleridir. Kilitli kapakları çelik ya da pleksi malzemeden üretilen modelleri bulunur.
Çekmeceli Malzeme Dolabı
Çekmeceli malzeme dolabı hem endüstriyel tesislerin hem de küçük ve orta ölçekli sanayi işletmelerinin malzeme, araç, gereç, alet ve edevat deposu olacak şekilde üretilir. Alyan ve lokma takımlarına kadar her türlü ürünün yerleştirilmesine uygundur.
Takım Dolabı
Takım dolabı, çelik çekmeceleri ve plastik avadanlık kutuları ile geniş kullanım alanı meydana getiren malzeme dolabı, takımlar için özel olarak dizayn edilir. Üç, dört çekmeceli ve raflı modeller, panolu ya da panosuz kapı stillerine sahiptir.
Endüstriyel Malzeme Dolabı
Endüstriyel malzeme dolabı gıda, deri, kimya, ilaç, tekstil gibi endüstriyel sektörlerin malzemelerini istifleyen metal malzeme dolabı alternatifleri, üretim ve faaliyet malzemeleri için nitelikli saklama alanları oluşturur.
Metal Avadanlık Dolabı
İşletmelerde ve özel ortamlarda gereksinim duyulan eşyaların muhafaza edilmesi için üretilen avadanlıklı malzeme dolabı seçenekleri, irili ufaklı tüm malzemelerin güvenli şekilde sınıflandırılmasına olanak tanır.
Malzeme Dolabı Özellikleri Nelerdir?
Sağlamlığı ile öne çıkan malzeme dolabı, gövde malzemesinin yanı sıra panoları, rafları ve çekmeceleri DKP özellikli çelik saclardan üretilir. Komple punta kaynak işçiliği uygulanır.
Elektrostatik toz boya teknolojisi uygulanan ve 200 derecelik yüksek ısıya tabi tutularak kullanışlı ve pürüzsüz tasarımlar hazırlanır. Çelik malzeme dolabı, darbe ve çizilmelere karşı mukavemetlidir.
Farklı aralıklara ve formlara sahip çekmece, pano, göz, raf türleri ile donatılan malzeme dolabı alternatifleri, faaliyet alanının gerektirdiği kullanım tercihlerine hitap eder. 180 derece açılabilir kapıları sayesinde her türlü malzeme ve ekipman metal malzeme dolabı içerisine kolayca yerleştirilir.
Malzeme dolabı ayak kısımlarına ilave edilen rotil ayar vidaları, bozuk zeminlerde denge sağlamayı kolaylaştırır. Saklama ünitesini, kullanılmadığı zamanlarda emniyetli hale getiren kromajlı gömme İspanyolet kilit sistemi tercih edilir. İki adet kilit anahtarına sahiptir.
Malzeme Dolabı Kullanmanın Avantajları Nelerdir?
Kaliteli, fonksiyonel ve ergonomik detaylara sahip malzeme dolabı, çok yönlü kullanım olanağı sunar. Malzeme depolama ve güvenliği açısından sıklıkla tercih edilen modeller, kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda karar vermesine imkan sunar. Siz de faaliyet alanınıza ve çalışma koşullarına uygun modeli tercih ederek ürünün avantajlarından yüksek fayda sağlayabilirsiniz:
-
- İşlevsel özelliğe sahip metal dolaplar gerek çalışma ortamlarında kullanılan farklı özellikteki malzemelerin gerekse şahsi ürün ve gereçlerin düzenli ve muhafazalı koşullarda saklanmasını sağlar.
- Sağlam ve korunaklı saklama üniteleri sayesinde önemli, tehlike uyarısı olan, saklanması gereken ve ticari değere sahip tüm malzemeler güvenli bir ortamda depolanır.
- Tasarım çeşitliliği yönünden oldukça zengin yelpazeye sahip çelik malzeme dolabı, mekanların görselliğini tamamlayarak dekorasyon stillerine estetik bir dokunuş getirir.
- Ergonomik kullanım avantajı sağlayan malzeme dolabı tasarımları, pratikliği ve konforu beraberinde getirir.
- Sağlam ve dayanıklı malzeme kalitesi rutubet, toz, kir, pas, çatlama ve boya atma gibi olumsuzluklara karşı dayanıklı bir yapı ortaya koyarak sorunsuz ürün deneyimi yaşatır.
- İmalat sürecinde uygulanan yenilikçi teknolojiler sayesinde üretim ve hizmet alanında çalışmalarda bulunan pek çok sektörün, uzun ömürlü ürün beklentisine cevap veren modeller imal edilir.
Malzeme Dolabı Ölçüleri Nelerdir?
Endüstriyel, kimyasal ve temizlik alanlarında kullanılan farklı ürünlerin güvenli koşullarda depolanmasına imkân sunan malzeme dolabı ölçüleri, modeller özelinde değişkenlik gösterir. Bazı seçeneklerde uygulanan yükseklik, genişlik, en ölçüleri aynı olsa bile, metal malzeme dolabı tasarım ve işlevsellik özellikleri hem kullanım amacına hem de alanına göre çeşitlilik gösterir.
Malzeme dolabı ölçüleri şunlardır:
- Endüstriyel Malzeme Dolabı Çekmeceli Raflı (Y/G/D): 198x92x42 cm’dir.
- Endüstriyel Panolu Raflı Malzeme Dolabı (Y/G/D): 198x92x40 cm’dir.
- Çekmeceli Endüstriyel Malzeme Dolabı (Y/G/D): 198x92x42 cm’dir.
- Metal Malzeme Dolabı (Y/G/D): 198x92x40 cm’dir.
- İki Kapılı Raflı malzeme Dolabı (Y/G/D): 198x92x40 cm’dir.
- Malzeme Dolabı 5 Gözlü (Y/G/D): 198x92x40 cm’dir.
- Takım Dolabı Dört Çekmeceli ve Raflı Panolu (Y/G/D): 200x100x50 cm’dir.
- Üç Çekmeceli Takım Dolabı Kapaklar Pleksiglas (Y/G/D): 200x100x50 cm’dir.
- Takım dolabı Üç Çekmeceli ve Raflı (Y/G/D): 200x100x50 cm’dir.
- Metal Avadanlık dolabı 4 Raflı Malzeme Dolabı (Y/G/D): 100x92x40 cm’dir.
- Metal Avadanlık Dolabı 5 Raflı Malzeme Dolabı (Y/G/D): 130x92x40 cm’dir.
- Metal Avadanlık Dolabı 7 Raflı Malzeme dolabı (Y/G/D): 198x92x40 cm’dir.
- Metal Kimyasal Koruyucu Malzeme Dolabı (Y/G/D): 198x92x40 cm’dir.
- Çelik Malzeme Dolabı Raflı Kapaksız: 198x92x40 cm’dir.
- Metal Raf (Y/G/D): 200x93x31-43 ve 60 cm olacak şekilde üç farklı derinlik ölçüsüne sahip model üretimi mevcuttur.
Malzeme Dolabı Fiyatları
İşletme açısından öncelikli demirbaşlar arasında yer alan metal malzeme dolabı, yaygın kullanım alanına sahiptir. Kaliteli ve kullanışlı yapılarıyla öne çıkan malzeme dolabı fiyatları hem ihtiyaçlara hem de bütçe koşullarına cevap veren niteliktedir.
Malzeme dolabı üretimiyle işletmelere özel çözümler sunan Kavi Metal’in müşteri memnuniyeti odaklı uygulamaları üretim, hizmet ve teslimat aşamalarının tamamına hakimdir. Modern makineler ve ekipmanlar kullanılarak gerçekleştirilen malzeme dolabı imalat süreci, profesyonel kadro tarafından ustalıkla yönetilir.
Çelik eşya sektörünün öncüsü ve lideri pozisyonundaki Kavi Metal’in yenilikçi ürün yelpazesini inceleyerek beklentilerinize elverişli modeli, avantajlı fiyatlar eşliğinde satın alabilirsiniz.